BDO Law komanda palīdz no BIB atgūt klientiem pienākošos līdzekļus nepilnu 200 000 EUR apmērā

Ar lepnumu paziņojam, ka zvērinātu advokātu biroja BDO Law komandai izdevies atgūt klientiem pienākošos finanšu līdzekļus nepilnu 200 000 EUR apmērā no likvidējamās Baltic International Bank.  
 
BDO Law praktizējošais zvērināts advokāts Jānis Zaļais paskaidroja sīkāk, ka naudas līdzekļi, kas pienākas kreditoriem, nav tas pats, kas trešajām personām piederošā manta, jo nepastāv tiesisks pamats šo mantu iekļaut kopējā mantas sastāvā, no kuras sedzami arī visu pārējo kreditoru prasījumi. Tādēļ, gatavojot dokumentāciju likvidējamai un/vai maksātnespējīgai kredītiestādei, cita starpā, būtiski ir apzināties arī šo niansi. Būtisks posms ir sākotnējais prasījums likvidācijas vai maksātnespējas procesā, kuru klienti attiecīgajā gadījumā uzticēja BDO Law.   
 
Nobeigumā Jānis Zaļais norāda, ka profesionālajā ziņā nevar būt lielāka gandarījuma par to, ja izdodas atrisināt problēmu, kuras dēļ klients vērsās pēc juridiskās palīdzības un pateicās arī par atbalstu šajā procesā BDO Law komandai, kas arī darbojās ar šo jautājumu -  Jānim Ciguzim, sertificētam noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas (CAMS) un starptautisko sankciju speciālistam (CGSS) un Viktoram Austrim Ņikitinam.