BDO publicē starptautiskos finanšu rādītājus

Varam lepoties, ka turpinām piedzīvot pārliecinošu izaugsmi un pēdējā gada laikā BDO peļņa ir augusi par 11.9%, sasniedzot 13 miljardus eiro.

Ar datu apkopojumu angļu valodā iespējams iepazīties šeit.

Globālais BDO izpilddirektors Patriks Kramers: 

"Es lepojos ar mūsu spēcīgajiem finanšu rezultātiem 2023. gadā, kas balstās uz plašu ieņēmumu pieaugumu visos reģionos un pakalpojumu līnijās, balstoties uz iespaidīgiem 60 gadu panākumiem. Neraugoties uz globāliem izaicinājumiem, piemēram, augstām procentu likmēm, inflācijas spiedienu un mainīgo ģeopolitiku, mēs turpinājām konsekventi palielināt centienus veicināt klientu izaugsmi un iegūt starptautiskus darījumus visā mūsu paplašinātajā globālajā mērogā. Mūsu daudznozaru uzņēmumi ir pierādījuši savu gatavību pielāgoties mainīgajai tirgus dinamikai un jaunajām tehnoloģijām, lai apmierinātu mainīgās klientu vajadzības. Mūsu panākumus un zīmola spēku nodrošina mūsu nepārtrauktie ieguldījumi progresīvajās tehnoloģijās un mūsu cilvēkos, ko pastiprina nelokāma apņemšanās nodrošināt kvalitāti un godprātību."

  • Ienākumu pieaugums visā pasaulē 

Mēs koncentrējāmies uz galveno klientu apkalpošanu un aktīvi strādājām ar nozīmīgiem klientiem lielākās valstīs, lai veicinātu un atbalstītu kopējo izaugsmi.

  • Eiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas (EMEA) reģiona ieņēmumi

Centrāleiropā un Rietumeiropā bija vērojama spēcīga izaugsme, ko veicināja Apvienotās Karalistes (+16%), Francijas (+11%), Vācijas (+16%), Beļģijas (+21%) un Austrijas (+23%) rādītāji.
Ieņēmumi no Tuvajiem Austrumiem kopumā pieauga par 13 %, un Saūda Arābijā (+ 31 %) tika sasniegti izcili rezultāti.
Arī Āfrikā ieņēmumi palielinājās, ko veicināja Dienvidāfrikas Republika (+19 %) un Austrumāfrikas dalībvalstu uzņēmumu kopīgie centieni kopīgi uzlabot darbības rezultātus.

  • Āzijas un Klusā okeāna reģiona ieņēmumi

Indijā bija vērojams iespaidīgs ieņēmumu pieaugums (+34 %), spēcīgu pieaugumu sasniedza arī Austrālija (+18 %), Jaunzēlande (+15 %) un Singapūra (+18 %).
Ekonomiskā klimata dēļ Ķīnā un Honkongā izaugsme bija gausa.

  • Amerikas reģiona ieņēmumi

Ziemeļamerikā Kanādas ieņēmumi pieauga par 13 %, bet ASV - par 9 %.
Lielākā daļa Dienvidamerikas uzņēmumu sasniedza divciparu pieaugumu, un ieņēmumu pieaugumu veicināja Brazīlija (+10 %).

  • Plašs ieņēmumu pieaugums visās pakalpojumu līnijās

Mūsu galvenie pakalpojumu virzieni - revīzija, konsultācijas, nodokļi, kā arī biznesa ārpakalpojumi - turpina augt galvenajos tirgos, mūsu uzticamajām komandām vadot klientus cauri tirgus nenoteiktībai un pievienojot vērtību ar zināšanām, sniedzot uz klientu orientētus risinājumus.

  • Revīzija 

Neraugoties uz tirgus pārmaiņām, paaugstinātām regulatīvajām prasībām un pieaugošo konkurenci, mūsu revīzijas pakalpojumi turpināja augt (+7%), sasniedzot 4,1 miljardu ASV dolāru (3,8 miljardu eiro) ieņēmumus. Audits joprojām ir mūsu zīmola un izaugsmes centrālais elements, kas veido lielāko daļu no mūsu uzņēmējdarbības - 42 %. Mūsu ieguldījumi šogad bija vērsti uz revīzijas kvalitātes uzlabošanu, mūsu revīzijas tehnoloģiju kopuma pārveidošanu un talantu pieredzes bagātināšanu.
Konsultācijas
Ieņēmumi no mūsu konsultāciju darbības pieauga par 4 % līdz 2 miljardiem ASV dolāru (1,9 miljardiem eiro). Pieaugumu konsultāciju jomā ir veicinājis klientu pieprasījums pēc digitālo risinājumu integrēšanas to uzņēmējdarbības modeļos. Uzņēmējdarbības pārveides veicināšana ar tehnoloģiju palīdzību, izmantojot mūsu BDO Digital praksi, ir kalpojusi par izaugsmes katalizatoru Ziemeļamerikā un turpina demonstrēt ievērojamu potenciālu citos reģionos visā pasaulē. Turklāt nepārtrauktie ieguldījumi instrumentos un risinājumos, uzlabotie digitālie piedāvājumi un jaunizveidotā vadības konsultāciju plūsma efektīvi risina mainīgās tirgus vajadzības. Mēs paredzam, ka 2024. gadā turpināsies mūsu konsultāciju biznesa izaugsme, ņemot vērā pieaugošo globālo pieprasījumu pēc konsultāciju pakalpojumiem.

  • Biznesa ārpakalpojumi

Uzņēmējdarbības ārpakalpojumu ieņēmumi pieauga par 7% līdz 1,4 miljardiem ASV dolāru (1,3 miljardiem eiro). BDO piedāvā daudzveidīgus ārpakalpojumu risinājumus, kas izstrādāti, lai pielāgotos klientu vajadzībām, tiem augot. Šogad mēs koncentrējāmies uz nozīmīgu attiecību veidošanu ar klientiem un izcilas klientu pieredzes nodrošināšanu. Turklāt mēs esam apņēmušies nepārtraukti ieguldīt līdzekļus mūsu darbinieku prasmju un spēju uzlabošanā. Vienlaikus mēs piešķiram prioritāti ieguldījumiem tehnoloģijās, lai veicinātu pārveidojošas pārmaiņas mūsu pakalpojumu sniegšanā.

  • Nodokļi

Ieņēmumi no mūsu nodokļu darbības pieauga par 10 %, sasniedzot 2,2 miljardus ASV dolāru (2,1 miljardu eiro), atspoguļojot mūsu apņemšanos sadarboties starptautiskā mērogā un nodrošināt klientiem izcilu servisu. Mūsu Nodokļu jomas komandas guva izcilus panākumus pārrobežu klientu iniciatīvu īstenošanā un efektīvā klientu problēmu risināšanā vietējā un globālā mērogā. Ar klimata pārmaiņām, enerģētikas pāreju, darbaspēka mobilitāti un digitalizāciju saistītie ekonomiskie izaicinājumi ir palielinājuši pieprasījumu pēc starptautiskas nodokļu reakcijas, vienlaikus pievēršot pastiprinātu uzmanību iekšzemes finanšu jautājumiem un valstu robežām.
Turklāt pastiprināta uzmanība tiek pievērsta starptautisko nodokļu nodrošināšanai un riska pārvaldībai. Pieprasījums pēc elastīgiem un starptautiskiem konsultantiem, kas palīdzētu klientiem izpildīt atbilstības un pārskatu sniegšanas pienākumus, ir pastāvīgi palielinājies, ņemot vērā nepārtraukti mainīgo normatīvo vidi.

  • Plaukstoša globāla komanda

Mūsu globālais darbinieku skaits turpina paplašināties, jo mēs cenšamies nodrošināt labākos talantīgos darbiniekus, lai atbalstītu mūsu klientus un veicinātu mūsu izaugsmi. 2023. gadā mēs palielinājām savu globālo darbinieku skaitu par 3,9 %, pievienojot speciālistus un jomas ekspertus visos līmeņos un visās pakalpojumu līnijās. Mūsu daudzveidīgajā globālajā komandā, kurā strādā vairāk nekā 115 600 cilvēku, apvienota globālā pieredze ar vietējām zināšanām, lai sniegtu klientiem pielāgotus risinājumus.
Mūsu globālais darbaspēks ir palielinājies, integrējot tehnoloģijas, kas ir veicinājušas komandu mērogojamību, racionalizējot procesus, automatizējot uzdevumus un nodrošinot efektīvāku sadarbību. Izmantojot tehnoloģijas, mēs uzlabojam savu komandu apmācību un kvalifikācijas celšanu, lai uzlabotu klientu pieredzi. Mēs esam apņēmušies sniegt saviem darbiniekiem iespējas visā pasaulē un nodrošināt, ka viņiem ir prasmes, kas ļauj veidot plaukstošu karjeru.
Mēs lepojamies, ka BDO ir vieta, kur cilvēki vēlas strādāt, un to apliecina arī mūsu iekļaušana Kanādas 100 labāko darba devēju sarakstā šogad.

  • Mūsu nelokāmā apņemšanās nodrošināt kvalitāti

Mēs joprojām esam organizācija, kas ir dziļi apņēmusies nodrošināt izcilu klientu apkalpošanu. Kvalitāte ir stratēģiska prioritāte, un mēs esam palielinājuši centienus šajā jomā, nepārtraukti pilnveidojot neatkarības, privātuma un kvalitātes uzraudzības programmas. Visa gada garumā mūsu galvenā uzmanība tika pievērsta revīzijas kvalitātes paaugstināšanai, ieguldot resursos, lai panāktu konsekventus, augstas kvalitātes rezultātus. Mūsu mērķis ir konsekventi sniegt izcilus, augstākā līmeņa pakalpojumus, veicinot uzticēšanos un nodrošinot uzticēšanos kapitāla tirgos, regulatoru, investoru un mūsu klientu vidū.

  • Tehnoloģiju pilnveidošana visā mūsu organizācijā

Mēs investējam digitālajos risinājumos un mākslīgajā intelektā, apvienojot atbildīgu digitālo inteliģenci ar datu analīzi, lai gūtu ieskatu, atvieglotu uz inteliģenci balstītu lēmumu pieņemšanu, panāktu efektivitāti un radītu izmaksu ietaupījumus. Šīs investīcijas kalpo arī tam, lai piesaistītu un noturētu talantīgus cilvēkus, kas vēlas veidot karjeru, aptverot mākslīgo intelektu un tehnoloģijas, un atbildīgi sniegtu pārveidojošu vērtību mūsu klientiem.
Šogad BDO paplašināja sadarbību ar Microsoft kā stratēģiskais partneris. Šī alianse dos labumu Microsoft un BDO klientiem uzņēmumu un vidējā tirgus segmentos, kā arī turpinās mūsu biznesa digitālo transformāciju.

  • Ilgtspējīgas nākotnes apgūšana

Koncentrējoties uz noturīgu un plaukstošu nākotni, mēs pievēršamies ilgtspējībai. Mūsu globālā ilgtspējas programma nodrošina, ka mēs globāli sadarbojamies mūsu cilvēku un mūsu planētas labākajās interesēs.

2021. gadā mēs apņēmāmies Finanšu pakalpojumu sniedzēju aliansei (Net Zero Financial Service Providers Alliance) līdz 2050. gadam vai ātrāk sasniegt nulles oglekļa emisiju līmeni. Šīs apņemšanās pamatā ir mūsu neto nulles programma, kas nodrošina mūsu uzņēmumiem standartizētu globālu pieeju un metodi, lai palīdzētu tiem virzīties uz neto nulles līmeni. Tas ietver emisiju aprēķināšanu, neto nulles mērķu noteikšanu un ikgadējo ziņošanas pienākumu.
Izmantojot mūsu visaptverošo ilgtspējas pakalpojumu portfeli, mēs arī atbalstām klientus, lai tie īstenotu savas ESG ambīcijas, vēl vairāk veicinot pozitīvas pārmaiņas ceļā uz ilgtspējīgu nākotni visiem.
Atbalsts humānās palīdzības pasākumiem visā pasaulē
BDO organizācija izmanto savas komandas visā pasaulē, lai palīdzētu tiem, kurus skārušas humānās krīzes. Pagājušā gada laikā mēs esam pieredzējuši, cik spēcīgu ietekmi atstāj mūsu organizācijas apvienošanās, lai atbalstītu kolēģus un citus cilvēkus, kurus skārušas dabas katastrofas un citi traģiski notikumi.
Mūsu Solidaritātes fonds sniedza tūlītēju finansiālu palīdzību kolēģiem un viņu ģimenēm Ukrainā. Turpmāki centieni tika veikti, reaģējot uz zemestrīcēm Turcijā un Sīrijā, un ziedojumi tika veikti arī, lai sniegtu pirmo palīdzību, pajumti, pārtiku un finansiālu atbalstu tiem, kurus skāra nesenais konflikts Tuvajos Austrumos.